Leiderschap. De herwaardering van de middenmanager

HR Square 200
Koen Marichal, Jesse Segers en Daan Sorgeloos pleiten voor een nieuw samenspel tussen de top en het midden van organisaties. En wel in hun nieuwe boek Leading from the Middle. Waarom zo’n nieuw samenspel nodig is? “We worden alle drie vaak gevraagd door de top van organisaties om ‘iets’ te doen aan het midden. Die ‘snappen het niet’, zo vertellen ze ons dan. Men heeft het over ‘een leemlaag’, over ‘permafrost’. Wel, tien jaar geleden zouden we inderdaad met die middenmanagers aan de slag zijn gegaan, maar nu begin ik er niet meer aan als ik niet óók met de top mag werken”, antwoordt Jesse Segers. “Want eigenlijk is het een interactioneel gebeuren: als er iets is met het middenkader, is dat evengoed de verantwoordelijkheid van de top. Daarom is een nieuw samenspel nodig, want zodra de top zegt dat er een probleem is met het middenkader, is er eigenlijk...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.