Leiderschap en hybride werken in de publieke sector – Academisch. “Zorg ook goed voor jezelf”

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  Hoe anders is leiderschap wanneer medewerkers niet meer allemaal op hetzelfde moment op dezelfde plaats zijn? Krijgt bijvoorbeeld authenticiteit dezelfde invulling? Hannes Leroy: “Toch wel. Op het eerste gezicht zou je denken van niet, maar een virtuele omgeving nodigt eigenlijk uit tot meer authenticiteit. Als leidinggevende kan je binnenkijken bij de medewerkers thuis. Je ziet hen in de keuken of living. Op de achtergrond zie je misschien een leuk knutselwerkje van de kinderen. Dat kan een informele opener van het gesprek zijn. Het geeft leidinggevenden de kans oprechte interesse in de medewerker te tonen. Het is met andere woorden een unieke kans om meer te weten komen over medewerkers. En dat is in het voordeel van de leidinggevende. Immers, een van zijn taken is medewerkers motiveren om bepaalde doelstellingen te bereiken. En dat gaat gemakkelijker naarmate een leidinggevende een completer beeld heeft van zijn medewerkers. In een virtuele omgeving...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.