Leiderschap en hybride werken in de publieke sector – Stad Gent. Gentsters werken wijs

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  Sinds 2016, na de fusie van de stadsdiensten en het OCMW, werkt Stad Gent aan een nieuwe organisatiecultuur onder de noemer ‘Wijs Werken’. “Het is een middel om een moderne en heel klantgerichte dienstverlening mogelijk te maken. Maar het is ook werken met impact op de maatschappij vanuit een duurzame werkomgeving. En dat komt alleen maar het welzijn van onze medewerkers of Gentsters ten goede”, schetst Mieke Hullebroeck, algemeen directeur bij Stad Gent. ‘Wijs Werken’ is eveneens een manier om alle organisatie- en veranderingstrajecten in te kapselen. “We hebben een historiek van hoe we naar organisatiecultuur kijken en eraan werken. Corona is weliswaar disruptief, maar het heeft niet tot een revolutie geleid, wel tot een evolutie. We hebben vastgehouden aan de richting die we ingeslagen hebben en die bij ons past. Dat geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat het draagvlak blijft bestaan. Al is het verhaal natuurlijk nooit af”,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.