Leiderschap & veiligheidscultuur – Case skeyes. “De opleiding spreekt mensen aan”

HR Square 202
Skeyes is het autonoom overheidsbedrijf dat vanuit het radarcentrum in Steenokkerzeel instaat voor de veiligheid van het luchtverkeer binnen het Belgisch luchtruim. Daarnaast leidt de organisatie vanuit de verkeerstorens in de luchthavens het landen en opstijgen in goede banen. Van de ongeveer 900 medewerkers zijn er zo’n 300 luchtverkeersleiders. Er zijn ook heel wat ingenieurs die zorgen voor de optimale werking van de technische communicatie- en radarsystemen. Skeyes is ook verantwoordelijk voor de meteodiensten voor de burgerluchtvaart en beheert alle relevante luchtvaartinformatie, zoals bijvoorbeeld wanneer er een ballonvaart is.“Veiligheid is de uitkomst”, zei professor Jeroen Stouten (zie het vorige artikel in deze HR Square, nvdr), al behoeft dat wat nuance hier bij skeyes. Safety Manager Alain Du Bois verwoordt het zo: “De situatie is pas perfect veilig wanneer er geen enkele vliegbeweging is, maar dat is de bedoeling niet uiteraard. Meer vliegbewegingen gaan steeds gepaard met meer zaken die fout...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.