Leiderschap & veiligheidscultuur – Case skeyes. “De opleiding spreekt mensen aan”

HR Square 202
Skeyes is het autonoom overheidsbedrijf dat vanuit het radarcentrum in Steenokkerzeel instaat voor de veiligheid van het luchtverkeer binnen het Belgisch luchtruim. Daarnaast leidt de organisatie vanuit de verkeerstorens in de luchthavens het landen en opstijgen in goede banen. Van de ongeveer 900 medewerkers zijn er zo’n 300 luchtverkeersleiders. Er zijn ook heel wat ingenieurs die zorgen voor de optimale werking van de technische communicatie- en radarsystemen. Skeyes is ook verantwoordelijk voor de meteodiensten voor de burgerluchtvaart en beheert alle relevante luchtvaartinformatie, zoals bijvoorbeeld wanneer er een ballonvaart is.“Veiligheid is de uitkomst”, zei professor Jeroen Stouten (zie het vorige artikel in deze HR Square, nvdr), al behoeft dat wat nuance hier bij skeyes. Safety Manager Alain Du Bois verwoordt het zo: “De situatie is pas perfect veilig wanneer er geen enkele vliegbeweging is, maar dat is de bedoeling niet uiteraard. Meer vliegbewegingen gaan steeds gepaard met meer zaken die fout...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.