Leiderschap & veiligheidscultuur – Onderzoek KU Leuven. Eerstelijnsmanagers hebben ondersteuning nodig

HR Square 202
Dat skeyes op vlak van leiderschap nog stappen kon zetten, is een inzicht waar ze zelf over vertellen in het volgende artikel in deze HR Square. Die noodzaak bracht hen naar professor Jeroen Stouten, verbonden aan de onderzoekseenheid Arbeids- en Organisatiepsychologie & Opleidingskunde aan de KU Leuven, en leidde tot de financiering van een doctoraatsonderzoek. Katharina Schopf – die vandaag nog wacht op de publicatie van een laatste artikel alvorens ze zichzelf ‘dr. Schopf’ mag noemen – is organisatiepsychologe en leerde tijdens haar doctoraatsonderzoek skeyes van binnenuit kennen. Op dezelfde manier werken Katharina Schopf nam uiteraard ook het roterend leiderschap bij skeyes onder de loep. “In de sector van luchtverkeersleiding is roterend leiderschap iets specifieks, maar aspecten ervan komen ook in andere contexten terug. Denk aan zelfsturende ontwikkelingsteams waar de leidinggevende wisselt in functie van het thema waar het op dat moment om gaat”, zegt ze. In de wetenschappelijke literatuur...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.