Leiderschap & veiligheidscultuur – Onderzoek KU Leuven. Eerstelijnsmanagers hebben ondersteuning nodig

HR Square 202
Dat skeyes op vlak van leiderschap nog stappen kon zetten, is een inzicht waar ze zelf over vertellen in het volgende artikel in deze HR Square. Die noodzaak bracht hen naar professor Jeroen Stouten, verbonden aan de onderzoekseenheid Arbeids- en Organisatiepsychologie & Opleidingskunde aan de KU Leuven, en leidde tot de financiering van een doctoraatsonderzoek. Katharina Schopf – die vandaag nog wacht op de publicatie van een laatste artikel alvorens ze zichzelf ‘dr. Schopf’ mag noemen – is organisatiepsychologe en leerde tijdens haar doctoraatsonderzoek skeyes van binnenuit kennen. Op dezelfde manier werken Katharina Schopf nam uiteraard ook het roterend leiderschap bij skeyes onder de loep. “In de sector van luchtverkeersleiding is roterend leiderschap iets specifieks, maar aspecten ervan komen ook in andere contexten terug. Denk aan zelfsturende ontwikkelingsteams waar de leidinggevende wisselt in functie van het thema waar het op dat moment om gaat”, zegt ze. In de wetenschappelijke literatuur...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.