Leiderschapsontwikkeling. “Te veel zelfvertrouwen is een probleem voor leidinggevenden”

HR Square 194
“We hebben een verkeerd beeld van wat goed leiderschap is”, zegt dr. Tomas Chamorro-Premuzic, een internationale autoriteit op het vlak van leiderschapsontwikkeling en organisatiepsychologie, verbonden aan University College London en Columbia University. Daarnaast is hij ook Chief Talent Scientist bij ManpowerGroup. Op het leiderschapsevenement van 2Unchain deelde hij zijn wetenschappelijke inzichten over hoe we betere leiders kunnen selecteren en zo sterkere organisaties creëren. Uit zijn jarenlange studies besluit hij dat veel leidinggevenden, vooral mannen, niet over de juiste competenties beschikken. “Omdat bij de selectie van leidinggevenden zelfvertrouwen en charisma nog te vaak met competentie en talent worden verward”, zegt Chamorro-Premuzic. “Onderzoek toont dat veel leiders blaken van zelfvertrouwen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze betere medewerkers en managers zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Ze beschikken over de nodige overtuigingskracht om anderen te doen geloven dat ze het verdienen om de organisatieladder te beklimmen. Maar eenmaal ze een leidinggevende positie...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.