Leidinggeven. Emotionele ondersteuning krijgen en geven

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  In haar omgeving ziet Danielle Liesenborghs, die al heel wat ervaring heeft als trainer, adviseur en docent, vele leidinggevenden die, omdat ze alsmaar meer emotionele ondersteuning bieden, het zelf zwaar krijgen. Ze ging, in het kader van haar masterthesis, op zoek naar een wetenschappelijke onderbouwing voor dat idee. “Het onderwerp raakt aan de essentie van wat leidinggevenden doen. Enerzijds weten we dat het krijgen van emotionele ondersteuning enorm belangrijk is voor het welzijn van de medewerkers. Aan de andere kant is emotionele uitputting een van de drie belangrijkste criteria voor burn-out, samen met een gevoel van verminderde persoonlijke bekwaamheid en depersonalisatie”, zegt ze. “Ik zie het ook rondom mij: een van de opmerkingen die ik het meest hoor, is ‘ik ben geen psycholoog, hoor’.”Geert Van Conkelberge, die als interim HR-manager vandaag aan de slag is bij Telenet, herkent de frustratie van leidinggevenden die een technische opleiding genoten hebben. “Vandaag...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.