“Leren moet toepasbaar zijn in het werk van de lerende”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
Hertta Vuorenmaa is Research Director voor het Future of work onderzoeksproject van de Altoo University in Finland. Tijdens een recent onderzoeksproject keek ze samen met collega’s naar hoe technologie verandering brengt in werk, people management, processen, leren en organisatiecultuur. Daarvoor konden ze zich baseren op data uit en interviews met de vijftig grootste Finse bedrijven. Verouderde managementprocessen“Als we het hebben over leren”, vertelt ze eerder dit jaar tijdens het HRPRO Congres, “gaat het niet alleen over de beslissing om te starten met leren. Neen, het is veel complexer dan dat. Om tot levenslang leren te komen, moet er behalve een rationele beslissing ook motivatie zijn, moeten er incentives zijn, moet er de juiste cultuur zijn, het juiste leiderschap, de juiste organisatiestructuur... En daarenboven moeten we ook herdenken wat we nu precies bedoelen met ‘leren’.”De noodzaak om te leren komt voort uit de verandering op de arbeidsmarkt. Die is van alle...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.