Live: Eredoctoraat Vlerick voor Sir Adrian Cadbury

HR Square 10
Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van De Vlerick Leuven Gent Management School en de 35ste verjaardag van haar voltijds internationaal MBA-programma, reikten de twee peteruniversiteiten van de school, de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Gent, een eredoctoraat uit aan Sir Adrian Cadbury, pionier op het vlak van corporate governance en codes van deugdelijk bestuur. Cadbury stelt dat HR-directeurs binnen de raad van bestuur van ondernemingen leiding moeten geven aan de inspanningen voor sociale verantwoordelijkheid. Sir Adrian Cadbury (74) ontving het eredoctoraat als blijk van erkenning voor zijn leiderschap in het onderzoek en de ontwikkeling van corporate governance wereldwijd. “Hij slaagde erin om op een opmerkelijke wijze zijn ‘Cadbury Code’ uit te dragen en wereldwijd het debat en de professionalisering van deugdelijk bestuur op de agenda van bedrijven te plaatsen en er een maatschappelijk draagvlak voor te creëren”, motiveert decaan Roland Van Dierdonck van de Vlerick School. De economist...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.