Live: HR-manager van het jaar 2005. Marcel Van Aken wint de jaarlijkse populariteitspoll.

HR Square 22
Marcel Van Aken werd op 10 maart uitgeroepen tot HR-manager van het jaar 2005. Van Aken is directeur sociale zaken bij Glaverbel. In die functie werkte hij zich de voorbije jaren vooral in de kijker door het management van enkele harde herstructureringen en zijn geregeld creatieve en actieve aanpak van sociale conflicten. Zijn kandidatuur was binnen het HR-wereldje niet onbesproken – gezien zijn functie vinden sommigen hem een vreemde eend in de bijt – maar dat belette Van Aken dus niet om de jaarlijkse populariteitspoll te winnen. Al bleef de stemming verdeeld. Marcel Van Aken, die eind vorig jaar nog voorzitter was van de HR Square November Conference over sociale conflicten en in januari jl. de cover sierde van HR Square (zie interview in HR Square nr. 20), werd geboren in 1950 en werkt sinds 1997 voor Glaverbel. De HR-manager van het jaar is licentiaat Politieke en Sociale Wetenschappen (KU...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.