Live: Opmerkelijke lezing: Lisbeth Claus licht HR-trends toe

HR Square 5
Haar wieg stond in West-Vlaanderen, maar inmiddels heeft Lisbeth Claus een indrukwekkende carrière opgebouwd in de Verenigde Staten. De professor Global HR aan de Willamette University in Oregon is momenteel ook voorzitter van de internationale tak van de Society for Human Resources Management (SHRM), de grootste HR-beroepsvereniging ter wereld. We reizen haar overigens achterna naar Orlando in Florida, waar we haar opnieuw spreken tijdens het vermaarde SHRM-congres. Tussen een reeks lezingen en seminaries in onder meer Ierland, Frankrijk en Duitsland door, wist Stefan Corbanie, hoofd van de HR Group van het advocatenbureau Eversheds in Brussel, haar te overhalen om in België de nieuwe trends in het vakgebied HRM toe te lichten. Hier geven we alvast enkele krijtlijnen, waarover we haar meer uitleg vroegen. Na het SHRM-congres gaan we dieper in op de volgende en andere hete hangijzers in het hedendaagse HR-management. Afspraak in een volgende HR Square. 1. Uitbesteding “De...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.