Live: PMClub bij InBev. Van exponentiële groei naar groeipotentieel en vice versa.

HR Square 23
Hoewel InBev (ex-Interbrew) de jongste jaren is uitgegroeid tot de grootste brouwer ter wereld in volume, is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De brouwer wordt in België immers geconfronteerd met een dalende bierconsumptie. Het succes van softdrinks en alcoholpops en de zware boetes op alcoholmisbruik hebben daar alles mee te maken. Daarbovenop mag InBev België als dominante speler geen horeca-uitbatingen binden met exclusiviteitcontracten. De concurrerende brouwerijen kunnen dit wel doen. Desondanks wil de onderneming haar huidig marktaandeel met 50% laten stijgen. Onder meer door het aanboren van nieuwe distributiekanalen en het aanbieden van nieuwe producten. “Maar dat alleen volstaat niet. We moeten ook onze medewerkers motiveren om te groeien. Daarvoor hebben we onze strategie ‘People 4 Growth / Growth 4 People” of kortweg P4G4P genoemd”, zegt Karin Van Roy. Uit een organisatiediagnose in 2001 bleek dat er intern ruimte was voor verbetering: - op alle niveaus was er een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.