Live:Vocap over managementontwikkeling Pleidooi voor ‘de waarderende benadering’

HR Square 25
Luc Verheijen kwam aan het woord op een activiteit die de Vereniging voor Organisatie-, Consumenten- en Arbeidspsychologen (Vocap) eind juni organiseerde. Verheijens voordracht ging over het leren van managers in een kenniseconomie. De spreker confronteerde de deelnemers met enkele prangende dilemma’s. “In de kenniseconomie van tegenwoordig wordt kennis de productiefactor die het verschil moet maken”, zegt Verheijen. “Je moet voortdurend nieuwe kennis ontwikkelen om nieuwe producten en diensten te kunnen maken. Er is dus nood aan een ander type manager en aan andere competenties. De vereiste competenties leer je vaak niet in een klassiek managementontwikkelingsprogramma.” Wie actief is in de sfeer van human resources en opleidingen, kan volgens de expert terugvallen op een reeks leerprincipes. Eén voorbeeld van zo’n leerprincipe is het feit dat mensen leren door vallen en opstaan en door feedback te krijgen van anderen. Nog een voorbeeld is het principe dat mensen bijleren door zelf taken uit...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.