Loon: Cafetariabeloning verovert België

HR Square 2
In een cafetaria stelt men zijn eigen menu samen uit de aangeboden schotels. De keuze is niet onbeperkt en men moet zelf wel wat moeite doen om er een passende en smakelijke maaltijd van te maken. Zo gaat het er ook aan toe bij cafetariabeloning. De werknemers selecteren uit het aanbod de voordelen die het best passen bij hun persoonlijke situatie. De omvang van het pakket ligt vast, voor de werkgever mag het totaal immers niets meer kosten dan hij in een gewoon keuzeloos loonpakket zou toestaan. Het dienblad blijft even groot, evenals het totaalbedrag op de kassabon. Alleen de gerechten die de werknemer erop plaatst, kunnen verschillen. “Deze manier van belonen sluit aan bij de sterk veranderde samenleving”, vindt Tine Demeester, regiodirecteur van werkgevers- en kaderledenvereniging VKW in Leuven. Ze stelde de VKW-brochure Cafetariaplan: basisinstrument in de nieuwe arbeidsrelatie samen (twee delen, verschenen in 2001 en 2002). Cafetariabeloning erkent...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.