Loon & Motivatie: Laten maatregelen sporen na op wagenpark? Er komen nog meer bedrijfswagens (maar wel ‘groenere’ modellen)

HR Square 102
België telt ongeveer 512.000 bedrijfswagens die ook voor privégebruik ingezet worden. Dat opvallend hoge cijfer plukken we uit het nieuwe boek ‘Uw verdiende loon’ van Hudson-topmannen Brecht Decroos en Ivan De Witte. Daarmee is België de koploper in bedrijfswagens. Over de reden van die populariteit zijn alle studies het eens: de gunstige fiscale regeling. Omdat er niet dezelfde fikse fiscale lasten en sociale-zekerheidsbijdragen betaald hoeven te worden, wordt dit extralegale voordeel ingezet als loonoptimalisatie. Over die reden en de trends in België bestaan enkele grootschalige studies, zoals het toonaangevende Bedrijfswagenrapport van SD Worx, de gegevens van Mobimix (het digitale platform voor vlootbeheerders, aankopers, mobiliteitsverantwoordelijken en andere professionals actief inzake mobiliteit en transport) en van Febiac (de federatie van de Belgische auto- en tweewielersector). We hebben onze informatie vooral op deze betrouwbare bronnen gebaseerd. ‘Groene’ maatregelen De jongste jaren heeft de overheid enkele ingrepen doorgevoerd die het bedrijfswagenpark zouden moeten ‘vergroenen’....

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.