Loonbeslag. Werknemers met financiële moeilijkheden (1). “Elk geval is apart, elke problematiek is uniek”

HR Square 182
SSD is de sociale dienst van de geïntegreerde politie. De vzw is in het leven geroepen op het moment van de politiehervorming en wordt gefinancierd door de lokale korpsen en de federale politie. SSD kent drie afzonderlijke pijlers: horeca (met een aantal bedrijfsrestaurants doorheen het land die door de vzw worden uitgebaat), collectieve voordelen die de vzw onderhandelt voor haar leden en tot slot de individuele ondersteuning aan (gepensioneerde) politiemensen. Voor die pijler is Annabelle Collard verantwoordelijk. “De vzw is het resultaat van de wil, in het bijzonder bij de vakbonden, om de versnippering wat tegen te gaan, met een neutrale dienst waar mensen terecht kunnen voor de ondersteuning zonder dat de werkgever het weet.”De individuele ondersteuning die de politie aanbiedt, heeft veel weg van een ‘employee assistance programme’ zoals dat ook in privébedrijven gekend is. De dienst biedt zelf ondersteuning, maar kan ook doorverwijzen naar experts. Dat de vzw...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.