Lou Van Beirendonck (AMS, Quintessence, dONUS): “De groei van organisaties hangt af van de kwaliteit van het HR-beleid”

HR Square 187
“HRM is aan zet!” Lou Van Beirendonck is duidelijk over de verantwoordelijkheid die HR-verantwoordelijken vandaag hebben. Door de veranderingen op de arbeidsmarkt is degelijk HRM noodzakelijk voor de winst en zelfs voor de continuïteit van ondernemingen. Hij pleit voor een aanpak die klassieke dilemma’s omzet in paarse ampersand-oplossingen… Bedrijfspsycholoog Lou Van Beirendonck behaalde in 2010 aan de universiteit van Tilburg een doctoraat in de Toegepaste Psychologie. Zijn onderzoek focuste op competentie en talent, wat resulteerde in een proefschrift met de titel ‘Dieptezicht in competentiemanagement: Integratie van een modernistische en postmodernistische visie’. In dat doctoraat had hij het al over hoe een ‘blauwe’ benadering, vertrekkend vanuit de missie, visie en strategie van de organisatie om zo te komen tot jobs, rollen of functies, tegenover het ‘rode’ alternatief staat, dat vertrekt vanuit de sterkten van het individu. Hoewel op het eerste gezicht onverenigbaar, legt hij uit dat een ‘paarse’ benadering, waar het...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.