Maarten van Beek (ING): “Het loslaten, minder controleren, minder regels is de echte uitdaging”

HR Square 186
Een pleidooi voor vakmanschap: dat is wat het boek ‘HR Impact’ en dit interview met de auteur ervan gemeen hebben. Maarten van Beek werd in volle transformatie HR-verantwoordelijke bij ING in Nederland en sinds een goed half jaar ook in België en Luxemburg. Gesprek over de agile mindset, verandering als belangrijkste zekerheid, het belang van vitaliteit, vakmanschap en impact. “Leiders zijn verantwoordelijk voor de mensen, niet HR. Onze rol is ervoor te zorgen dat ze dat op de beste manier kunnen doen, door hen een gepast productportfolio aan te bieden. Bovendien willen we daarin steeds een stapje vooruitlopen: de innovatie die de bank toont in onze app, onze producten, onze Client Houses, tonen we ook in HR. Ook op HR-vlak willen we vooroplopen”, zo maakt Maarten van Beek duidelijk waar het voor hem om draait. Na een loopbaan bij Unilever en Mölnlycke is Maarten van Beek sinds 2016 aan de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.