Management: Benchmark HR-praktijken. Vergelijk en heers.

HR Square 27
Het onderzoek verricht door het Kenniscentrum van SD WORX is zuiver beschrijvend en wil dus geen oordeel vellen over de inhoudelijke werking van HR of de resultaten die een bepaald personeelsbeleid oplevert. SD WORX plaatste tussen 1 maart en 30 april 2005 op zijn website een enquête. Deze was gericht aan de personeelsverantwoordelijke of de algemene manager van Belgische bedrijven of internationale bedrijven die in België een (hoofd)zetel hebben. Het bureau stelde Franstalige en Nederlandstalige vragenlijsten ter beschikking en maakte voor overheid en privé-bedrijven een aparte enquête. De meting peilt naar de personeelsbezetting, de HR-middelen en -praktijken die in de bedrijven ingang vinden. In de analyse maken de onderzoekers een opdeling naar bedrijfsgrootte. Zo wordt het voor de gebruiker of de lezer mogelijk de eigen bedrijfsscore te vergelijken met de markt. Hij kan tegelijk nagaan of de personeelsbezetting op bepaalde HR-praktijken marktconform is. Zet hij bijvoorbeeld meer of minder dan...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.