Management: Benchmark HR-praktijken. Vergelijk en heers.

HR Square 27
Het onderzoek verricht door het Kenniscentrum van SD WORX is zuiver beschrijvend en wil dus geen oordeel vellen over de inhoudelijke werking van HR of de resultaten die een bepaald personeelsbeleid oplevert. SD WORX plaatste tussen 1 maart en 30 april 2005 op zijn website een enquête. Deze was gericht aan de personeelsverantwoordelijke of de algemene manager van Belgische bedrijven of internationale bedrijven die in België een (hoofd)zetel hebben. Het bureau stelde Franstalige en Nederlandstalige vragenlijsten ter beschikking en maakte voor overheid en privé-bedrijven een aparte enquête. De meting peilt naar de personeelsbezetting, de HR-middelen en -praktijken die in de bedrijven ingang vinden. In de analyse maken de onderzoekers een opdeling naar bedrijfsgrootte. Zo wordt het voor de gebruiker of de lezer mogelijk de eigen bedrijfsscore te vergelijken met de markt. Hij kan tegelijk nagaan of de personeelsbezetting op bepaalde HR-praktijken marktconform is. Zet hij bijvoorbeeld meer of minder dan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.