Management: Conflictbehandeling. Beter werken na een ruzie

HR Square 42
Het is heel menselijk en begrijpelijk dat veel medewerkers conflicten op het werk als iets negatiefs zien. Conflicten kosten tijd, leiden tot slechte beslissingen of zorgen ervoor dat goede medewerkers ontslag nemen of gedemotiveerd geraken. Niet zelden hebben ze sabotage, diefstal of vernieling tot gevolg of moet voor medewerkers een uitkering worden aangevraagd omdat ze zich - al dan niet terecht - ziek melden. Deze visie leidt er nogal eens toe dat managers hun organisatie (onnodig) proberen te herstructureren om zo het aantal conflicten te reduceren. Andere gevolgen zijn overmatige behoedzaamheid van zodra meningsverschillen opduiken en eenzijdige aandacht voor constructieve oplossingen als wondermiddel voor alle conflicten. Conflict is kans Toch pakken ruzies niet noodzakelijk slecht uit. Niet voor niets schrijven de Chinezen het woord ‘conflict’ met twee symbolen: één voor ‘gevaar’ en één voor ‘kans’. Een woordenwisseling op het werk kan tot betere beslissingen leiden en de sfeer aangenamer maken....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.