Management: Efficiënt vergaderen. Alles kan – en moet – beter

HR Square 41
Is vergaderen de hoofdbezigheid van managers? Studies tonen aan dat tussen 30 en 80% van hun tijd naar die activiteit gaat. Almaar meer leidinggevenden vinden bovendien dat vergaderingen steeds minder productief zijn, zo blijkt uit een rondvraag van softwareleveranciers Mindjet en NetViewer. Zij ondervroegen 800 leidinggevenden in Europa. Ruim 61% van alle vergaderingen zou volgens de respondenten niet efficiënt zijn en weinig bijdragen aan het delen en doorgeven van informatie. Als oorzaken noemen de respondenten een gebrekkige voorbereiding, maar ook het niet duidelijk toewijzen en afspreken van taken en verantwoordelijkheden. Het ontbreken van heldere structuren en doelstellingen is eveneens een storende factor. Bijna de helft van de ondervraagden (45%) zou het aantal fysieke vergaderingen met collega’s willen halveren of vervangen door telefonische sessies of webvergaderingen. Een derde van de ondervraagden zegt nog dat ze dagelijks drie tot vier uur in vergaderingen doorbrengen. Een verandering van vergadercultuur is dan ook van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.