Management en leiderschap. Organisaties doen werken en leiders doen groeien

HR Square 195
De boeken van Adelien Decramer en Mieke Audenaert verschenen beide bij Owl Press, een merk van Borgerhoff & Lamberigts. De uitgeverij focust op handboeken voor het hoger onderwijs en professionele publicaties en wil onder andere dankzij een eigentijdse vormgeving impact hebben. Bij deze twee boeken is dat opzet alvast geslaagd. Benieuwd of het ook inhoudelijk snor zit. Managementpraktijken Het boek van Adelien Decramer is veel meer dan een handboek voor studenten. Net als de eerder besproken 'Canon van HRM' (zie HR Square 192 voor de bespreking en pagina 40 van dit nummer voor het interview met de samenstellers) is 'Organisaties doen werken' een overzichtswerk dat in de boekenkast van ervaren (HR-)managers zeker een plek verdient.Het boek geeft een overzicht van bestaande managementpraktijken en verduidelijkt wat de waarde – lees: de wetenschappelijke onderbouw – ervan is. Dat moet de lezer uiteindelijk aanzetten zelf over organisatiemanagement en nieuwe ontwikkelingen te reflecteren. Die...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.