Management: Fusies en overnames. Is het personeelsbeleid er klaar voor?

HR Square 30
Dat de menselijke dimensie van wereldwijde fusies en acquisities vaak over het hoofd wordt gezien, bleek al uit vroeger verschenen artikels in HR Square (*). Een culturele mismatch is nochtans al te vaak een nekslag voor een dergelijke operatie. De personeelsmanager verschijnt vaak niet of (veel) te laat op het toneel, terwijl hij hierbij bijna de eerste viool zou moeten spelen, zo bleek uit een internationaal onderzoek van Right Management Consultants in 2003. Mercer Human Resource Consulting borduurde onlangs voort op dit onderwerp. “Wij kennen de problemen die het onderzoek van onze collega terecht onthulde”, aldus Sigrid Geens, senior international consultant bij Mercer. “Maar door de nieuwe opmars van fusies en acquisities, vooral in 2004, leek het ons nuttig na te gaan hoe personeelsverantwoordelijken zich kunnen voorbereiden om hun directie bij zulke deals beter te helpen. Hiertoe legden wij HR-verantwoordelijken van meer dan 200 bedrijven een viertal vragen voor. Deze...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.