Management: HR-dienstverlening. Lang leve de specialisten?

HR Square 12
Momenteel maken we de derde revolutie van de toegevoegde waarde mee. De eerste was de lopende band, de tweede de eenvoudige uitbesteding van bepaalde onderdelen aan onderaannemers, nu worden volledige afdelingen uitbesteed in het teken van de kostenefficiëntie en de strategie. De onderneming behoudt datgene waarmee ze het verschil kan maken, al de rest wordt overgelaten aan gespecialiseerde onderaannemers of aan partnerschappen. Deze trend, waarvan de grote consultancykantoren veel verwachten (eindelijk ook opnieuw voor hun eigen business), wordt gepresenteerd als business process outsourcing (BPO), een naam die niet toevallig dicht aanleunt bij business process re-engineering. Die beruchte reorganisatiemethode (die begin jaren 1990 vaak misbruikt werd om collectieve ontslagen te rechtvaardigen) maakt wellicht haar comeback. Outsourcing zonder begeleidende organisatorische aanpassingen is immers gedoemd tot mislukken. Bovendien zal ook outsourcing zware gevolgen hebben op de werkgelegenheid bij de bedrijven. De methode en tal van voorbeelden worden beschreven door de Duitse Accenture-consultants en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.