Management: HRM in de zorgsector. Uw HR-beleid gewikt en gewogen.

HR Square 22
Op 22 februari vond in het Virga Jesse-ziekenhuis in Hasselt een HR Square-seminarie plaats over personeelsbeleid in de zorgsector. De focus lag daarbij op return on investment: wat is het rendement van HR-inspanningen en hoe meet u dat? Het personeelsmanagement in de medische sector heeft een eigenheid, waar behoorlijk wat privé-organisaties nog lessen uit kunnen trekken. Zo leidt de nood om 'zorgzaam' om te springen met de soms schaarse middelen nogal eens tot een creatiever beleid. In een cultuur van meten en de dingen maar aanvaarden als ze bewezen zijn, wordt bovendien elk initiatief extra kritisch beoordeeld. Wat brengt het personeelsbeleid op in termen van verloop, verzuim of andere kwantificeerbare parameters? Hoe pakt u een effectiviteitsmeting aan? En hoe belangrijk is het om de inspanningen van het HR-departement af te toetsen aan de organisatieresultaten? Prof. dr. Luc Sels van het Departement Toegepaste Economische Wetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven, maakt...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.