Management: Interimmanagement. Tijdelijk HR-management ontgroeit stilaan kinderschoenen

HR Square 44
De Europese wieg van interimmanagement staat in Nederland, van waar het uitgezaaid werd over de rest van Europa. Nederland is altijd al een voorloper geweest op het vlak van organisatieadvies en consultancy. Dit heeft onder meer te maken met de openheid binnen Nederlandse organisaties, de graad van liberalisering, de sociale wetgeving (het ingewikkelde ontslagrecht) en de specificiteit van de Nederlandse overlegeconomie. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn bedrijven snel op de kar van het interimmanagement gesprongen. In 2006 was de markt er goed voor een omzet van meer dan 820 miljoen euro. De voorbije zes jaar is de markt voor interimmanagement er met 189% gegroeid, zo berekende het bureau Executives Online. In België zit interimmanagement ook in de lift, al is de stijging hier minder spectaculair omdat de markt kleiner is. De totale Belgische interimmanagementsector telt enkele tientallen bedrijven, die ofwel exclusief actief zijn als interimmanagementbureau ofwel een aparte afdeling...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.