Management: Uitbesteden van HRM. Wie het denkwerk uitbesteedt, wordt gestuurd.

HR Square 29
Outsourcing wordt over het algemeen met argwaan onthaald. Wie denkt aan uitbesteding ziet niet zelden doembeelden opduiken waarin externe leveranciers het werk van het eigen team afnemen of waarin het bedrijf de controle op de activiteit totaal verliest. Uit een mini-enquête van Acerta Consult bij 255 Vlaamse ondernemingen, in juni 2005, bleek dat vier op tien bedrijfsleiders uit de profit- en social profitsector ronduit tegen de outsourcing van HR-activiteiten zijn. De houding wordt wel positiever naarmate het bedrijf zelf zaken uitbesteedt. Onder de grote ondernemingen (meer dan 500 werknemers), die over een ruimer budget beschikken en daarom sneller uitbesteden, is 67% een duidelijk voorstander van outsourcing. Bij de bedrijven tot 50 werknemers is dat 56%. Deze kleinbedrijven zijn vaak tot uitbesteding verplicht omdat ze niet voldoende manschappen in huis hebben om het werk zelf te doen. Middelgrote ondernemingen, met 50 tot 500 werknemers, zijn minder enthousiast. Van de bedrijven die...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.