Management: Uitbesteden van HRM. Wie het denkwerk uitbesteedt, wordt gestuurd.

HR Square 29
Outsourcing wordt over het algemeen met argwaan onthaald. Wie denkt aan uitbesteding ziet niet zelden doembeelden opduiken waarin externe leveranciers het werk van het eigen team afnemen of waarin het bedrijf de controle op de activiteit totaal verliest. Uit een mini-enquête van Acerta Consult bij 255 Vlaamse ondernemingen, in juni 2005, bleek dat vier op tien bedrijfsleiders uit de profit- en social profitsector ronduit tegen de outsourcing van HR-activiteiten zijn. De houding wordt wel positiever naarmate het bedrijf zelf zaken uitbesteedt. Onder de grote ondernemingen (meer dan 500 werknemers), die over een ruimer budget beschikken en daarom sneller uitbesteden, is 67% een duidelijk voorstander van outsourcing. Bij de bedrijven tot 50 werknemers is dat 56%. Deze kleinbedrijven zijn vaak tot uitbesteding verplicht omdat ze niet voldoende manschappen in huis hebben om het werk zelf te doen. Middelgrote ondernemingen, met 50 tot 500 werknemers, zijn minder enthousiast. Van de bedrijven die...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.