Management: Werknemerscriminaliteit. Hardleersheid is troef.

HR Square 32
Volgens onderzoek werd de afgelopen twee jaar 61% van de Belgische bedrijven het slachtoffer van economische misdrijven. Dat is 29% meer dan twee jaar geleden en 16% meer dan het gemiddelde wereldwijd. Een evolutie waaraan niet te licht moet worden getild. Tussen mei en september 2005 deed PricewaterhouseCoopers een rondvraag bij 3634 bedrijven in 34 landen, waaronder België, in het kader van een tweejaarlijks onderzoek (zie kader). Een derde van de misdrijven zou nog steeds per toeval ontdekt worden, wat tot nadenken stemt. Economische criminaliteit komt (helaas) voor in alle sectoren. De daders zijn meestal mannelijk, beneden de 40 jaar, hoger opgeleid en ze werken in het bedrijf waar ze fraude plegen. Hoe groter het bedrijf, hoe meer frauduleuze activiteiten. Wereldwijd was 62% van de grotere bedrijven (vanaf 5000 werknemers) in de afgelopen twee jaar hiervan het slachtoffer, tegenover 36% van de kleinere (tot 200 werknemers). De stijging van 29%...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.