Management: Werknemerscriminaliteit. Hardleersheid is troef.

HR Square 32
Volgens onderzoek werd de afgelopen twee jaar 61% van de Belgische bedrijven het slachtoffer van economische misdrijven. Dat is 29% meer dan twee jaar geleden en 16% meer dan het gemiddelde wereldwijd. Een evolutie waaraan niet te licht moet worden getild. Tussen mei en september 2005 deed PricewaterhouseCoopers een rondvraag bij 3634 bedrijven in 34 landen, waaronder België, in het kader van een tweejaarlijks onderzoek (zie kader). Een derde van de misdrijven zou nog steeds per toeval ontdekt worden, wat tot nadenken stemt. Economische criminaliteit komt (helaas) voor in alle sectoren. De daders zijn meestal mannelijk, beneden de 40 jaar, hoger opgeleid en ze werken in het bedrijf waar ze fraude plegen. Hoe groter het bedrijf, hoe meer frauduleuze activiteiten. Wereldwijd was 62% van de grotere bedrijven (vanaf 5000 werknemers) in de afgelopen twee jaar hiervan het slachtoffer, tegenover 36% van de kleinere (tot 200 werknemers). De stijging van 29%...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.