Managementstijl en welzijn – Onderzoek. “De manager is een cruciale schakel in het welzijnsbeleid”

HR Square 207 (november-december 2021)
Tal van indicatoren over gezondheid van organisaties en werknemers tonen dat de arbeidstevredenheid op een laag pitje staat en dat psychosociale risico’s op een hoog niveau staan. Onderzoek van VUB en UCL in opdracht van de FOD WASO, voerden kwalitatief onderzoek naar de managementstijlen in vier industriële sectoren: de ICT-sector, banksector, de farmaceutische sector en de bouwsector. Het doel van het onderzoek is om te begrijpen hoe verschillende managementstijlen welzijn op het werk beïnvloeden. Hiervoor werden 17 focusgroepen georganiseerd met managers en medewerkers waarin gevraagd werd naar de gangbare managementstijlen in België en wat de link is tussen de managementstijl en welzijn op het werk. Tijdens een HR Square webinar, georganiseerd in samenwerkng overloopt Jan De Schampheleire, onderzoeker aan de VUB, de belangrijkste resultaten. Hij gaat eerst in op het verschil tussen managementstijl en leiderschapsstijl. “Managementstijl verwijst naar de manier van werken in het dagelijkse functioneren van een organisatie. Management...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.