Managementstijlen en welzijn – Discussie. “Veiligheid, duidelijkheid en respect zijn van cruciaal belang”

HR Square 207 (november-december 2021)
  Ann Bayart, HR Directeur bij P&V Group herkent het balanceren tussen de focus op de werking en de focus op de medewerker. “We bevinden ons volop in een digitaal transformatietraject en daar hoort een andere cultuur nodig en daaraan gekoppeld een andere leiderschapsstijl. We hebben een meer mensgerichte cultuur nodig waarin waarden als betrokkenheid, erkenning en open communicatie centraal staan. Deze waarden zijn ook naar boven gekomen tijdens een bevraging van de medewerkers. Leidinggevenden waren vooral experten, maar de nieuwe leidinggevende of leidinggevende 2.0 moet een people manager zijn. Hij moet zich ten volle kunnen concentreren op zijn rol als coach, als ondernemer en als manager. Het doel als coach is dat elke medewerker zich een gewaardeerd lid voelt van het team.”  Kennis  Marc Verschueren, hoofd ontwikkeling en opleiding aan UZ Leuven en verantwoordelijke voor het Netwerk voor Leiderschapsontwikkeling in Zorg aan de KU Leuven, beaamt het belang van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.