Marc Croonen (Vandemoortele). “Cultuur is de rode draad bij verandering”

HR Square 196
Marc Croonen start met twee vragen: “Is cultuur een kritisch element in het succes en het veranderpad van organisaties? Is het mogelijk de organisatiecultuur te veranderen?” Het merendeel van de toehoorders antwoordde twee keer positief. Croonen stemde in en verwees naar diverse studies om de stelling te onderbouwen: “Wereldwijd vindt 84 procent van de CEO’s dat cultuur een kritische succesfactor is. Meer zelfs, zes op de tien zeggen dat cultuur belangrijker is dan strategie. Een recente meta-analyse van meer dan 200 studies zet eveneens het belang van cultuur in de verf: bedrijven die hun cultuur actief managen, groeien viermaal sneller, zien hun winst tienmaal sneller en hun beurskoers twaalfmaal sneller toenemen. Ook al is het moeilijk om cultuur op een evidence-based manier te benaderen, het is een factor die bedrijven niet mogen negeren. Er bestaan modellen die daarbij kunnen helpen.” Cultuur staat volgens Croonen nooit op zichzelf, maar maakt deel...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.