Marc Croonen (Vandemoortele). “Cultuur is de rode draad bij verandering”

HR Square 196
Marc Croonen start met twee vragen: “Is cultuur een kritisch element in het succes en het veranderpad van organisaties? Is het mogelijk de organisatiecultuur te veranderen?” Het merendeel van de toehoorders antwoordde twee keer positief. Croonen stemde in en verwees naar diverse studies om de stelling te onderbouwen: “Wereldwijd vindt 84 procent van de CEO’s dat cultuur een kritische succesfactor is. Meer zelfs, zes op de tien zeggen dat cultuur belangrijker is dan strategie. Een recente meta-analyse van meer dan 200 studies zet eveneens het belang van cultuur in de verf: bedrijven die hun cultuur actief managen, groeien viermaal sneller, zien hun winst tienmaal sneller en hun beurskoers twaalfmaal sneller toenemen. Ook al is het moeilijk om cultuur op een evidence-based manier te benaderen, het is een factor die bedrijven niet mogen negeren. Er bestaan modellen die daarbij kunnen helpen.” Cultuur staat volgens Croonen nooit op zichzelf, maar maakt deel...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.