Marijke Verbruggen en Kathelijne Verboomen. “Een schok kan zaken in beweging brengen”

HR Square 203 (maart-april 2021)
Dat deze coronacrisis een aantal evoluties in een stroomversnelling brengt en hier en daar zelfs voor een fundamentele verschuiving zal zorgen: daarover lijkt iedereen het eens. Maar welke evoluties dat dan wel mogen zijn en waarheen die verschuiving ons zal brengen, is minder duidelijk. Net om daarop een duidelijker zicht te krijgen, lanceerden Acerta en KU Leuven een gezamenlijk onderzoek. Met steun van HR Square en de leden die de enquête invulden, peilden ze naar intenties en verzuchtingen bij HR-verantwoordelijken. Professor Marijke Verbruggen van KU Leuven en Kathelijne Verboomen, die bij Acerta Consult aan het hoofd staat van het Kenniscentrum, nemen even afstand van de cijfers en trachten door de bomen het bos weer te zien. Beginnen doen we bij ‘evaluaties’, iets waarvan 15 procent van de werkgevers stelden dat ze in 2020 niet zouden plaatsvinden. Kathelijne Verboomen: “Wat me doorheen de crisis opviel, was dat de visies op HR-processen,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.