Masterclass HRM

HR Square 190
  “Tijdens mijn bacheloropleiding Maatschappelijke Advisering ben ik haast bij toeval het sociaal overleg ingerold. Ik deed stage bij het ACV en nadien kon ik bij het LBC starten. Nu, sociaal overleg, de arbeidsverhoudingen – dat heeft me altijd wel gefascineerd. Ik blijf tot vandaag een believer dat een gedegen en verantwoordelijk sociaal overleg bijdraagt aan de economische toegevoegde waarde in ons land. Het is de eeuwige zoektocht naar dat constructieve sociale overlegmodel dat me vandaag nog steeds drijft.”“Bij het begin van mijn loopbaan hadden de mandaatdragers, de mensen aan de onderhandelingstafel, een sturende impact. Zij konden keuzes maken op lange termijn. Dat wordt vandaag steeds moeilijker, omdat er een veel grotere druk is van de achterban om telkens keuzes te maken voor de korte termijn. Je hebt – het is een mooi woord – interdependentie nodig, een gemeenschappelijk doel. Dat was indertijd, toen de arbeidsmarkt heel anders was, tewerkstelling....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.