MASTERCLASS. Masterclass Paul Sparrow in Brussel. Bedrijfsstrategie als startpunt voor talentmanagement

HR Square 161
Professor Paul Sparrow, directeur van het Centre for Performance-Led HR aan de Lancaster University Business School, vertrekt steeds vanuit het businessmodel van de onderneming. “Voor mij is dat het startpunt van alles wat we in HR moeten bekijken. HR moet het businessmodel decoderen en de rest van de business overtuigen waar dat model gaat over de mensen."  Strategie 1: netwerkeconomie  Vandaag stelt Sparrow drie duidelijke tendensen vast in de strategie van bedrijven. En elk van de drie strategieën hebben belangrijke implicaties voor HR in het algemeen en talentmanagement in het bijzonder. Zo maken ondernemingen veel meer deel uit van een netwerk van partnerschappen, waarbij verkeerde beslissingen op het vlak van talentmanagement bij één van de partners een reëel probleem vormen voor de eigen onderneming. Naast risicobeheersing, betekent de netwerkeconomie voor HR ook dat er capaciteit is om te leren en kennis te delen, en goed bestuur.  Strategie 2: innovatie (en...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.