Masterclass. Vraag en antwoord. Motiveer HR om wél strategisch te werken

HR Square 128
Tijdens de uiteenzettingen werd druk getwitterd op de HR Square Wall. Een selectie van die talloze opmerkingen en pertinente vragen werd voorgelegd aan Dave en Wendy Ulrich. En daaruit presenteren we dan weer deze selectie. Overtuigen om te investeren in HR Hoe kan HR de CEO’s en andere stakeholders ervan overtuigen om te investeren in de ‘abundant’ of ‘overvloedige’ organisatie? Wendy Ulrich: “We gebruiken de benaming ‘abundant’ (‘overvloedig’) voor een organisatie wanneer werknemers er betekenis in vinden, stakeholders er waarde uit halen en wanneer de organisatie zelf hoop biedt aan de samenleving. Als HR zou het gemakkelijk zijn om te zeggen: we willen die overvloedige organisatie en we willen dat onze CEO het belang van dit onderwerp begrijpt. Maar dan zal je niet ver geraken, vrees ik. HR moet beginnen met wat de CEO wil. Hij of zij is bezorgd om de klanten en wat zij vinden van de organisatie....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.