Mentale gezondheid (1). Samen wandelen werkt

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
“Wat denken jullie? Wat was de impact op het mentaal welzijn van medewerkers tijdens de eerste fase van de coronacrisis?”, vraagt Llewellyn Van Zyl aan de deelnemers van het webinar mentale gezondheid dat HR Square organiseerde in samenwerking met Axa en Liantis – zie ook de twee volgende artikels voor meer van wat toen is verteld. “Stress”, “vermoeidheid”, “vervreemding”, “isolatie”, “angst”… Vele deelnemers waren maar weinig optimistisch. “Jullie hebben het mis”, zegt Van Zyl, die als psycholoog verbonden is aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij er met zijn onderzoek voor wil zorgen dat mensen zich goed voelen op het werk, goed functioneren en beter performeren. “We waren al in december 2019 gestart met een onderzoek dat liep tot april 2020, en hadden dus een goed zicht op de impact bij de start van de crisis, en de eerste lockdown. We zagen dat het welzijn eigenlijk toenam: stress en angst...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.