Mentale gezondheid (1). Samen wandelen werkt

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
“Wat denken jullie? Wat was de impact op het mentaal welzijn van medewerkers tijdens de eerste fase van de coronacrisis?”, vraagt Llewellyn Van Zyl aan de deelnemers van het webinar mentale gezondheid dat HR Square organiseerde in samenwerking met Axa en Liantis – zie ook de twee volgende artikels voor meer van wat toen is verteld. “Stress”, “vermoeidheid”, “vervreemding”, “isolatie”, “angst”… Vele deelnemers waren maar weinig optimistisch. “Jullie hebben het mis”, zegt Van Zyl, die als psycholoog verbonden is aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij er met zijn onderzoek voor wil zorgen dat mensen zich goed voelen op het werk, goed functioneren en beter performeren. “We waren al in december 2019 gestart met een onderzoek dat liep tot april 2020, en hadden dus een goed zicht op de impact bij de start van de crisis, en de eerste lockdown. We zagen dat het welzijn eigenlijk toenam: stress en angst...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.