Mentale gezondheid (3). Psychologische ondersteuning op afstand

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  Op basis van een eigen Europese bevraging bij 5.800 mensen, waarvan zo’n 600 in ons land, ontwikkelde AXA een eigen videoconsultatiedienst met een psycholoog. “In de bevraging stelden we heel algemene vragen. Hoe voelt u zich? Wat is de impact van de situatie op het werk en op financieel vlak? We vroegen ook hoe mensen stonden ten opzichte van professionele psychologische hulpverlening”, vertelt Andy Vercauteren, Head of Commercial Value Proposition & Journeys bij AXA Belgium. “We vroegen deelnemers ook hun algemene gemoedstoestand te beschrijven voor en tijdens de coronacrisis, en dat op een schaal van heel goed en heel slecht. Daaruit bleek dat zes procent al vóór corona een zeer slechte gemoedstoestand had, een aantal dat maal drie ging tijdens de crisis, en dat zowel in België als heel Europa. Die resultaten zijn te linken aan stress op het werk, maar ook het gevoel dat men door de gezondheidscrisis...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.