Mijlpaal 3: Mik op de business

HR Square 128
Het pleidooi om HR om te bouwen tot een strategische businesspartner is mooi, maar vergt heel wat inspanningen en overtuigingswerk van HR. Hoe HR zowel de CEO, de collega’s als de aandeelhouders kan overtuigen, zetten Dave Ulrich en coauteur Wayne Brockbank uiteen in ‘The HR Value Proposition’, hun managementklassieker uit 2005 over de waardecreatie van de HR-afdeling. De essentie? De HR-managers moeten hun waarde zelf beoordelen door de bril van alle stakeholders, zowel van klanten als aandeelhouders, zowel van managers als werknemers. Ze moeten minder nadruk leggen op wat ze precies doen, maar veel meer uitleggen of, beter nog, concreet aantonen wat ze opbrengen voor het bedrijf. To-do-lijst voor de HR-afdeling Hoe kan HR die transformatie van voornamelijk administratieve uitvoerder naar bron van aantoonbare waardecreatie maken? Dat leggen Ulrich en Brockbank uit, gebaseerd op een academisch onderzoek waarin 18 jaar lang meer dan 29.000 HR-managers en lijnmanagers gevolgd werden. Uit...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.