Mobiliteit. Mobiliteit in de haven van Antwerpen. “Bedrijven verliezen medewerkers omdat ze niet vlot op hun werk geraken”

HR Square 181
Wie nieuw talent wil aantrekken in de haven van Antwerpen, stoot al snel op een belangrijk struikelpunt: potentiële medewerkers haken af omdat ze moeilijk op hun werkplek geraken, zegt Tom Verlinden van het Havenbedrijf. “Bedrijven hebben moeite om medewerkers te rekruteren. Erger nog: er zijn bedrijven die ons laten weten dat er op dit moment mensen ontslag nemen puur door de mobiliteit. Bedrijven verliezen medewerkers omdat ze niet vlot op hun werk geraken.”Tom Verlinden werkt sinds 15 oktober vorig jaar bij het Havenbedrijf, waar hij, na tien jaar bij BASF, mobiliteitsmanager is. “Zeer uitdagend”, zo zegt hij zelf over zijn nieuwe baan. “Ik wilde de uitdaging met twee handen vastnemen. Als mobiliteitsmanager ben ik bezig met alle mobiliteitsmodi in de haven: vrachtvervoer, spoor, binnenvaart, personenvervoer. Let wel, het gaat niet over de stad Antwerpen, en ook niet over de ring rond Antwerpen. Maar uiteraard heeft de haven zo veel linken...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.