Netwerk. Conferentie HR Public. Vereenvoudigen? Niet zo eenvoudig!

HR Square 181
Van bij de start wees professor François Pichault op een wonderlijke paradox: “In het verleden zat de wereld relatief eenvoudig ineen, of op zijn minst regelmatig, voorspelbaar. Onder de noemer van de professionalisering hebben bedrijven zelf complexe organisaties ontwikkeld, manieren om te rapporteren, indicatoren om zaken te beheren die vrij spontaan gingen. Vandaag ondergaat de wereld de grote veranderingen die het gevolg zijn van globalisering, financialisering, technologische vooruitgang, uitdagingen op het vlak van regulering en dergelijke meer. Dat alles maakt dat organisaties nu nadenken over het antwoord op die evolutie, niet door extra complexiteit te introduceren, maar – integendeel – door vereenvoudiging. Hoe kunnen we de ‘usines à gaz’ die we in over de loop der jaren hebben uitgebouwd, vereenvoudigen?” Maar vereenvoudiging is vaak... niet zo eenvoudig, zoals Pichault, in tandem met onderzoekster Fanny Fox, duidelijk maakt. De pogingen om te vereenvoudigen zijn net zo talrijk als ze bezaaid zijn...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.