Netwerk. Dinsdag 24 september 2013 in Brussel. Jeffrey Pfeffer over de ‘return on investment’ van HRM

HR Square 130
Dat is geen pleidooi van de zoveelste zachte wereldverbeteraar, maar de samenvatting van de vele onderzoeken van een managementgoeroe, hoogleraar en topconsultant: Jeffrey Pfeffer, één van de meest gewaardeerde HR-managementdenkers. Al zowat vier decennia verfijnt hij dat onderzoek. Zijn bevindingen worden steeds duidelijker, de onderzoeksresultaten blijken steeds manifester, maar de praktijk gaat steeds vaker regelrecht de tegenovergestelde richting uit. Werkgevers hebben geen zin om de ‘return on investment’ in hun medewerkers te berekenen. Zelfs als ze geconfronteerd worden met de ‘opbrengsten’ ervan, slagen ze er niet in om voorbij de korte termijn te kijken. En op die korte termijn zijn werknemers gewoon een kostenpost, waarop bespaard moet worden. Is Pfeffer dan een roepende in de woestijn? Niet bepaald, de academische lof, zijn consultancysucces en zijn lezingen of masterclasses wereldwijd staan in schril contrast met de toepassing van zijn bevindingen. Het opmerkelijke is dat hij niet alleen lauweren oogst bij vele...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.