Netwerk / Profiel. Gerry Defoort (Waak BW). Streven naar een lerende organisatie

HR Square 133
Gerry Defoort (41) behaalde in 1998 aan IPSOC Kortrijk een bachelor in de Psychologie. Hij startte zijn loopbaan in 1999 als consultant bij Vedior Recruitment & Selection. In december 2001 ging hij aan de slag als HR-officer en werving-en-selectiespecialist bij Marine Harvest Pieters in Brugge, een bedrijf gespecialiseerd in verse voorverpakte vis en gerookte zalm. Hij ontwikkelde er het HR-beleid van een meer adviserende naar een meer coachende rol. Hij introduceerde er tevens het concept van interne trainers en werkte mee aan een nieuwe functieclassificatie voor arbeiders. “HR heeft me altijd geboeid”, vertelt Defoort. “In ons gedrag bedoelen we het allemaal goed, helaas heeft de ene meer zelfsturing dan de andere, waardoor doelen niet altijd bereikt worden terwijl we het wel kunnen. HR kan hier een goede ondersteuning bieden. Daarnaast moet de HR-afdeling meedenken met de business en nagaan hoe ze de organisatie kan ontwikkelen door aangepaste HR-systemen en -programma’s.”...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.