Netwerk – Profiel. Raf Vandenbussche (UZ Brussel). Een stap terug, maar de passie blijft

HR Square 140
Na het behalen van zijn master Psychologie aan de Universiteit Gent in 1975 trok Raf Vandenbussche (60) naar de socio-culturele sector, bij het Masereelfonds. “Een enorme leerschool. Toen ik daar wegging, telde de organisatie 22 medewerkers en had ze een bloeiende uitgeverij. Veel talent stroomde door naar de media- en cultuursector.” Nadien volgde Groep Hoste (later De Persgroep), waar hij productmanager werd van Jobwijzer, de katern met rekruteringsadvertenties. Hij was er verantwoordelijk voor het inhoudelijke luik en stond in voor het organiseren van HR-seminaries. Ondertussen volgde hij een postgraduaat Personeelsbeleid aan Ehsal. “En dan moeten alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen. De personeelsdirecteur ging met brugpensioen en ik kon zijn functie overnemen.” Na vijf jaar, in 1995, stapte Vandenbussche over als personeelsdirecteur naar de Vrije Universiteit Brussel (VUB) om er een jaar later door te groeien tot algemeen directeur. “Een boeiende, zeer ruime opdracht, maar mijn voorkeur ging toch...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.