Netwerk: VBO Social Academy. “Meer investeren in intellectueel kapitaal”

HR Square 135
Yves Leterme, adjunct-secretaris-generaal bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso), was eregast op de openingssessie van VBO Social Academy. Voor de zesde keer organiseert VBO een reeks academische zittingen over het sociaal overleg. Leterme wees erop dat de wereldwijde groei vertraagt, vooral in de opkomende economieën en dat de risico’s, zoals de overheidsschuld en de onrust op de kapitaalmarketen, aanhouden. “Toch zijn er enkele lichtpuntjes, zoals de voorzichtige groei in Noord-Amerika, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Ook de eurozone heeft de recessie achter zich gelaten, al kan dat nog niet gezegd worden van de individuele eurolanden.” Het blijft van kapitaal belang om het publieke draagvlak te consolideren en de meest kwetsbaren in de samenleving te beschermen, vindt Leterme. De crisis genereert vooral sociale kosten. Zo is de werkloosheid in Europa sinds 2008 fors gestegen, zeker in vergelijking met de VS en Japan. “België doorstaat de crisis al met...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.