Netwerken: Alter ForHum. “Ons geheim: we nemen onze job serieus, maar daarom onszelf nog niet”

HR Square 47
Alter ForHum is ontstaan uit een groep van zestien mensen uit de HR-branche die het goed met elkaar konden vinden en geregeld samenkwamen om te lunchen. “Tijdens die lunchbijeenkomsten kwamen continu boeiende gespreksonderwerpen aan bod die meestal met ons werk gelinkt waren”, legt Katrien Devos uit, HR-projectleider bij Agfa. “We noemden die lunchmeetings Food for HR Brains. Van daaruit groeide het idee met onze ervaring iets te doen en als netwerk iets te betekenen voor bepaalde doelgroepen die het moeilijk hebben. Zo is Alter ForHum ontstaan.” Twee jaar geleden begon de groep onder de naam Alter ForHum te werken. Die naam zegt eigenlijk alles wat het netwerk wil doen en bereiken. “Gebaseerd op de waarden enthousiasme, complementariteit, openheid en actie, doen we vanuit een progressieve en menselijke manier aan HR”, legt Devos uit. “We willen onze knowhow delen met elkaar én met geïnteresseerde doelgroepen die er iets van kunnen opsteken....

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.