Netwerken: Debatavond PM Club: mondialisering van de arbeidsmarkt. Er zijn nog werkzoekenden, veel zelfs

HR Square 50
“Globalisering wordt uitsluitend geassocieerd met een discussie over kostenverlaging. Maar dat zou betekenen dat alle lonen naar beneden moeten en dat zou nefast zijn voor de sociale zekerheid. Dat verwijst naar een blind geloof dat het Angelsaksische model overal ingang zal vinden.” Jo Libbeer, gedelegeerd bestuurder van werkgeversvereniging Voka West-Vlaanderen, schuift liever het Europese sociaaleconomische model naar voren. Die keuze verdedigde hij op de jongste debatavond van de Personnel Managers Club in het Agoria Antwerp Learning & Meeting Point in Berchem. Daar kwamen drie visies aan bod op de mondialisering van de arbeidsmarkt. “Kijk naar de realiteit: de Europese economieën doen het beter dan de Angelsaksische”, maande Libbeer aan. “Laat u dus niet vangen door de misvatting dat globalisering per se betekent dat we allemaal armer zullen worden. Maar dan moeten we wel evolueren naar een kennismaatschappij. In een globale wereld is het immers logisch dat repetitieve arbeid bijvoorbeeld naar...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.