Netwerken: Generatiemanagement: persoonlijkheid is veel belangrijker dan leeftijd

HR Square 31
Volgens Chris Senecaut zouden er tegen 2025 wel eens 183.000 potentiële arbeidskrachten minder kunnen zijn dan nu. “Ons reservoir van mogelijke arbeidskrachten dreigt op te drogen”, zegt de voorzitster van de Personnel Managers Club, die net zelf 65 is geworden. “Toch lijken veel werkgevers niet geneigd de aanwerving van oudere kandidaten als een mogelijke oplossing te beschouwen. De leeftijd zegt echter weinig of niets over de inzetbaarheid. Wanneer medewerkers cynisch worden, is dat vermoedelijk eerder te wijten aan een langdurig cynisch, leeftijdsonbewust personeelsbeleid. Ik pleit ervoor de voordelen van elke leeftijdscategorie te benutten.” De PMC trommelde dus Luc Derijcke op om zijn licht te laten schijnen over het thema generatiemanagement. Derijcke is de academisch verantwoordelijke en coördinator Mens en Organisatie bij de UAMS, de managementschool van de Universiteit Antwerpen. Hij toonde zich een erg gevatte spreker. “Zelf behoor ik tot de generatie van Jean-Luc Dehaene, Mick Jagger, Tina Turner en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.