Netwerken: NetHRD. Diversiteitmanagement voor dummies

HR Square 44
NetHRD, het samenwerkingsverband tussen PM Club, Vocap en VOV, diepte op 22 maart jl. het thema diversiteit verder uit met een doe- en denknamiddag. Het overvolle informatieaanbod bevatte zowel concrete bedrijfscases, juridische lessen als wetenschappelijke betogen. Patrizia Zanoni, die een doctoraat behaalde aan de faculteit Toegepaste Economie van de KU Leuven en vandaag doceert aan het departement Organisatiewetenschappen van de Universiteit Tilburg, trok als slotspreekster van het seminarie de aandacht. Ze gaf een pak onderzoeksresultaten mee op een uiterst eenvoudige maar zeer praktische wijze. Volgens Zanoni is op enkele jaren tijd de maatschappelijke context drastisch gewijzigd: “Concrete feiten als de demografische evolutie met inbegrip van de vergrijzing en migratie, maar ook het hoger aantal vrouwen op arbeidsmarkt, maken onze maatschappij divers. Bovendien is de manier waarop we naar verschillen kijken gewijzigd. Vandaag wordt niet meer verwacht dat mensen hun identiteit wegstoppen. Verschillen zijn legitiem. Migranten hoeven geen komaf te maken...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.