Netwerken: PMClub. Hoe sterk presteert u?

HR Square 43
HR-managers meten voortdurend, maar of ze zelf wel goed werk leveren volgens hun klanten - de lijnmanagers - wordt zelden of nooit gemeten. Na de uiteenzetting van Luc Sels, gewoon hoogleraar aan het Onderzoekscentrum Personeel & Organisatie van de KU Leuven, beseffen we dat dit niet zo verwonderlijk is. Het meten van de prestaties van HR lijkt immers niet zo eenvoudig te zijn. Maar er is hoop. Sels ontwikkelde met enkele collega’s de HR Customer Satisfaction Index. Wat meten? Heel wat indicatoren kunnen gemeten worden. Enkele klassieke zijn de tevredenheid (aantal HR-gerelateerde klachten), de wervingsprocedure (de kostprijs van een selectieprocedure) of de opleidingsinspanningen (aantal werknemers met een persoonlijk ontwikkelingsplan). “HR meet zeer vaak zijn activiteiten, wat men doet of hoe hard men werkt, maar zelden de impact van al die inspanningen op de organisatie. Een tevredenheidsmeting is bijvoorbeeld zeer nuttig, maar toch vind ik dat geen goede indicator om de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.